Kostvejledningsforløb

Hos Better Health lægger vi stor vægt på en helhedsorienteret tilgang til din sundhed. Vores kostvejledningsforløb tilbydes enten som et supplement til et igangværende forløb hos Better Health eller som et selvstændigt forløb. 

 

Vi skræddersyr vores kostvejledning efter de førende anbefalinger på området (Fødevarestyrelsen), til netop dine individuelle behov og præferencer.
Vi går ikke ind for restriktive kostplaner eller strenge regler, da de sjældent er bæredygtige på længere sigt. I Better Health handler det ikke om rigtige eller forkerte fødevarer, men om at integrere alle typer mad i en afbalanceret og sund livsstil. Vi fokuserer på en varieret kost bestående af fødevarer af høj kvalitet såsom frugt, grøntsager, fuldkornsprodukter, proteiner fra både de animalske produkter såvel som plantebaserede proteiner, samt sunde fedtstoffer, der kan optimere din ernæring og understøtte et sundt vægttab. 

Læs mere om vores vejledningstilgang samt hvilke sundhedsmæssige fordele der er ved at følge Fødevarestyrelsens anbefalinger til en sund kost i “De officielle Kostråd”. 

 

Uforpligtende og indledende samtale

Dit forløb begynder med en indledende og uforpligtende samtale ved Better Healths visitationsteam varetaget af sundhedsfagligt personale med en uddannelsesmæssig baggrund inden for sundhed & ernæring. Her vil vi evaluere dine aktuelle kostvaner, samt tidligere erfaringer med kostomlægning samt identificere dine barrierer og ressourcer. Samtalens overordnede formål er at afgøre, om vores kostvejledningsforløb er det rette for dig og sikre, at vi skaber det mest givende forløb til dine behov. 

Hvis du fortsat er interesseret, og vi samtidig vurderer at kunne hjælpe dig, bliver du tilknyttet en konsulent, som vil rådgive dig igennem hele forløbet. Herefter vil det være op til dig og din konsulent at forventningsafstemme hyppigheden af kommende konsultationer, som efter dine ønsker kan foregå online eller telefonisk. Du vil komme til at blive tilknyttet én konsulent igennem hele forløbet, med henblik på at skabe det bedste forløb for dig. 

Forløbet kommer til at bero på samarbejde mellem dig og din tilknyttede konsulent. Med vores koncept, skræddersyr vi en løsning i samråd med dig, så du får mest muligt ud af forløbet. 

 

Du får en konkret plan efter første konsultation

Du er selv med til at sætte dagsordenen for, hvad vi skal fokusere på, samt ønsker at få ud af forløbet. Du vil derfor få en konkret plan, der imødekommer netop det, om det så er en liste over fødevarer du gerne må spise, en kostplan eller blot en at sparre med. 

 

Hvad kan du forvente: 

  • 10 timer fordelt på 12 uger med fast tilknyttet konsulent. 
  • Vejledning over telefon og mail, et månedligt abonnement på 500 kr. Der frit kan opsiges løbende måned + en måned
  • Timeprisen er 1000,- og du skal påregne 2 timer til første konsultation + 1. time såfremt der skal udarbejdes en kostplan efterfølgende. 

 

Vores tilgang i Better Health

Vi kommer til at tage udgangspunkt i den forskning, der foreligger, som tyder på, at man ved at ændre sin kost kan reducere sine smerter. Vi ved, at man har et sensibiliseret nervesystem, når man lider af kroniske smerter. Den øgede følsomhed kan også påvirkes af den kost vi spiser. Der er ikke én specifik diæt, der er bedst mod dine smerter, der er derimod mange forskellige diæter og specifikke næringsstoffer, som kan have en positiv indvirkning på dine smerter. Derfor er det højst sandsynligt i de fællestræk, vi finder ud af, hvad der påvirker smerterne positivt. Kosten kan ikke stå alene i behandlingen af kroniske smerter, og det er derfor vigtigt, at du ser en kostændring som et led mod at lindre dine smerter. Vi tror på, at et mere frit fokus på kosten giver mindre stress og mere overskud, derfor dykker vi ned i de identificerede fællestræk. Som er en kost, der indeholder et højt indtag af frugt og grønt, fibre, tilstrækkeligt indtag af vitaminer og mineraler, samt en optimal balance mellem omega 3 og omega 6. Disse fællestræk stemmer godt overens med Fødevarestyrelsens anbefalinger og er en god rettesnor for at opretholde en næringsrig kostpraksis. Årsagen til at vi anbefaler dig at implementere de officielle kostråd er fordi, den kost som er bedst understøttet af forskning, læner sig tæt op af disse anbefalinger. Hertil er det vigtigt at nævne at anbefalingerne fra Fødevarestyrelsen er en rettesnor, og derfor kan få tilpasninger også få dig et langt stykke hen mod at blive smertefri. 

 


Klar til at komme i gang?

Hos Better Health tror vi på, at små ændringer kan føre til store resultater. Vores helhedsorienterede tilgang til kostvejledning er designet til at hjælpe dig med at opnå en sundere og mere balanceret livsstil uden strenge regler og restriktioner.

Er du klar til at tage det første skridt mod en sundere version af dig selv?
Kontakt os i dag for at booke din uforpligtende og indledende samtale. Sammen skaber vi en plan, der passer præcis til dine behov og mål, og vi vil støtte dig hele vejen mod en sundere fremtid.

Kontakt os i dag og hør hvordan vi kan hjælpe dig