Vidensbank

I Better Health forsøger vi hele tiden at holde os opdateret i den nyeste smerteforskning og deltage i den offentlige debat om smerter. Vi udgiver løbende podcasts og diverse publikationer om forebyggelse og behandling af smerter. Lyt bl.a. til podcasten “Vi ses igen på Tirsdag”, hvor Better Healths stifter Johan Toftegård diskuterer smerte, behandling og forebyggelse med nogle af landets førende eksperter på områder.

Udgivelsesdato: 23. december 2020
Forlag: Saxo Publish
Forfatter: Johan Toftegård

Better Healths stifter har skrevet en bog Vi ses igen på tirsdag

I bogen tager Johan Toftegård et opgør med tidens herskende idéer om smertebehandling.

Kort om bogen
Denne bog er skrevet til dig, der har smerter eller risikerer at få det, dig, der udøver smertebehandling og dig, der træffer beslutninger om at tilbyde dem eller henvise andre til sådanne behandlingsmetoder. Og jeg vil gøre, hvad jeg kan for at provokere dig til at være kritisk, for det er på høje tid, at vi vågner op og stiller spørgsmålstegn ved den måde, smertebehandling foregår på i det etablerede behandlersystem i dag. For, hvad er den egentlige effekt af denne symptombehandling? 

På trods af, at vi ofte har hørt udtryk som ‘et holistisk menneskesyn’, må vi sande, at vores samfund er gennemsyret af en tankegang, hvor psyke, fysiologi og det sociale element til stadighed bliver betragtet som adskilte dele af det at være menneske og det at opleve smerter. Alt tyder således på, at vigtigheden af at holde gang i det etablerede behandlersystem vejer langt mere på vægtskålen, end vigtigheden i at holde gang i det hele menneske.

Resultatet af denne måde at opfatte os selv og hinanden på er såvel økonomisk, samfundsmæssigt, socialt og ikke mindst personligt ikke til at komme udenom. Det koster DYRT på bundlinjen for os alle, og det kan vi hverken som samfund eller privatpersoner være tjent med.

“Mit mål med denne bog er således at ruske godt op i dig, slå alle de skadelige overbevisninger til jorden, give dig nogle værktøjer og lære dig at være tilpas kritisk over for de etablerede normer, da jeg er overbevist om, at ingen kender dig og din krop bedre, end du selv gør.”

Podcastserie om smerter: Vi ses igen på tirsdag

Better Healths stifter Johan Toftegård, har lavet hele 30 afsnit af podcasten ” Vi ses igen på tirsdag”. I podcasten taler Johan med smerteramte danskere og en række af landets førende smerteeksperter om livet med smerter og hvordan vi kommer smerteproblematikken til livs.

Du kan lytte til samtlige afsnit her på siden eller hvor du normalt lytter til podcasts: Google Podcasts, Spotify.