Hjerneskadeforløb

Baggrund

Hvert år pådrager mange tusinde danskere sig en hjernerystelse. Det præcise antal kendes ikke, men nyeste tal estimerer det til at være ca. 36.000 personer hvert år. 

Symptomerne kan være mange og intensiteten af dem kan ligeledes varierer. Størstedelen af dem som pådrager sig en hjernerystelse kommer sig hurtigt inden for de første få uger. Desværre findes der også en del, der bliver ramt af længerevarende symptomer. I disse tilfælde er det vigtigt at de tilbydes behandling, der bygger på nyeste viden. Hvis dette tilbydes, er der et stort potentiale for at denne målgruppe kan opnå bedring og dermed undgå en længerevarende invaliderende tilstand med store konsekvenser for den enkelte og de pårørende.

 

Indhold

Viden og rådgivning om tilstanden er afgørende for borgerens progression og tilbagevenden til normalt funktions- som beskæftigelsesniveau. Generelt er prognosen positiv efter hjernerystelse, og de fleste vil opleve spontan bedring. Mange symptomer er forventede og forbigående, hvilket kan give håb og optimisme. Forståelse for at tilstanden og symptomerne, samt effektive mestringsteknikker, er afgørende for det videre forløb. Negative forventninger og manglende forståelse af konsekvenserne kan forværre følgerne.

Træning kan starte allerede kort efter en hjernerystelse, med gradvis progression tilpasset efter borgerens tilstand. Strategiske tiltag som skærmbrug, fysisk aktivitet, afspænding og søvn, som alle er vigtige, skal individuelt tilpasses.
Alt, hvad der giver symptomer og udfordrer borgeren, betragtes som en del af genoptræningen.
Hvis borgeren bliver udfordret af at kigge på en skærm, og dette er nødvendigt for at udføre sit arbejde, vil vi gradvis udfordrer borgeren i at gøre mere af dette.

Følgende punkter er nøgleord i interventionen:

 • Aktivitetstilpasning
 • Symptomhåndtering 
 • Energiforvaltning
 • Anerkendelse
 • Gradvis genoptagelse af aktiviteter 
 • Guidning og vejledning i søvnhygiejne
 • Tilpasning af forhold i beskæftigelse 

 

Varighed

Forløbet varer som udgangspunkt 15 uger, men justeres også til den enkeltes situation, hvis det vurderes at være afgørende for at opnå målet.

 

 

Dokumentation 

Alle samtaler i forløbet bliver journaliseret. Dette gælder visiterende samtale, samtaler mellem konsulenten og borgeren, samtaler mellem konsulent og sagsbehandler og løbende telefoniske opfølgninger som vores visitatorer afholder med borgeren.

Som en del af forløbet, bliver der udarbejdet følgende, som sendes til henvisende instans:

 • Statusrapport 4 uger efter påbegyndt forløb
 • Afsluttende rapport, som indeholder hvad der er opnået i forløbet, vurdering af borgerens tilstand og anbefalinger til fremadrettede tiltag 
 • Yderligere dokumentation kan udarbejdes og tilsendes hvis ønsket

 

Til privatpersoner

Hvis du er privatperson og ønsker et forløb eller konsultation kan du tage kontakt til din sundhedsforsikring for at høre ind til dine muligheder for hjælp.

Det er også muligt at du kan betale for konsultationerne selv.

 • Første samtale er altid af 2 timers varighed
 • Du binder dig ikke til et vist antal samtaler
 • Timeprisen er 1000,-
 • Du kan altid ringe og få en uforpligtende telefonisk samtale for at høre nærmere ind til forløbet og blive klogere på om vi kan hjælpe dig

 

Vi kan garantere opstart af et forløb indenfor 10 hverdage og det gælder overalt i landet. Vi tror på, at tid er afgørende for succes og borgere ikke skal vente unødigt på igangsættelse af forløb.

Kontakt os i dag og hør hvordan vi kan hjælpe dig