Hjerneskadeforløb

Baggrund

Hvert år pådrager mange tusinde danskere sig en hjernerystelse. De nyeste tal estimerer forekomsten til at være ca. 36.000 personer hvert år. 

Symptomerne kan være mange og intensiteten af dem ses med stor variation. Størstedelen som pådrager sig en hjernerystelse kommer sig spontant inden for de første få uger. Desværre findes der også en betragtelig og voksende andel der oplever vedvarende symptomer. I disse tilfælde er det vigtigt at specialiseret behandling der anvender nyeste og bedste viden tilbydes. Hvis den rette behandling sættes igangsættes hurtigst muligt er der et stort potentiale for at denne målgruppe kan opnå markant bedring indenfor fysiske, psykologiske og sociale livsaspekter, og dermed afbøde den invaliderende tilstand som typisk har store livskvalitetsmæssige konsekvenser for den enkelte og dennes pårørende.

 

Indhold

Nuanceret viden og kompetent rådgivning om tilstandens mange facetter er afgørende for borgerens bedring og tilbagevenden til et normaliseret funktions- og beskæftigelsesniveau. Forståelsen af senfølger fra hjernerystelse, samt effektive mestringsteknikker af disse følgevirkninger er afgørende for den langsigtede prognoses udfald og dermed for ens fremadrettede mulige daglige livsførelse. Negative forventninger og manglende forståelse af konsekvenserne kan til gengæld i sig selv forværre følgerne. Ligeledes kan uhensigtmæssige aktivitetsstrategier forlænge eller forværre symptomernes udbredelse. 

Tilpasset træning kan og bør starte allerede kort efter en hjernerystelse, hvor gradvis progression tilpasset borgerens tilstand er nøglen til bedring over tid. Strategiske tiltag vedrørende skærmbrug, fysisk aktivitet, afspænding og søvn skal  tilpasses individuelt da symptombilledet og reaktionen på diverse indefra- og udefrakommende stimuli er komplekse af natur. 
Alt hvad der udfordrer de kendte symptomer, og hermed udfordrer borgeren, anvendes som essentielt led i genoptræningen.
Hvis borgeren eksempelvis udfordres af skærmarbejde, og dette er nødvendigt for at udføre sit arbejde, vil vi gradvis udfordre borgeren i at udføre denne aktivitet på kontrolleret vis med henblik på at gradvis varetagelse af opgaven uden graverende og vedvarende symptomforværring.

Følgende punkter er nøgleord i interventionen:

  • Aktivitetstilpasning
  • Symptomhåndtering 
  • Energiforvaltning
  • Anerkendelse
  • Gradvis genoptagelse af aktiviteter 
  • Guidning og vejledning i søvnhygiejne
  • Tilpasning af arbejds forhold i beskæftigelse 

 

Varighed

Forløbet varer som udgangspunkt 15 uger, men kan justeres til den enkeltes situation, hvis det vurderes at være afgørende for at opnå hovedmålet.

 

 

Dokumentation 

Alle samtaler i forløbet bliver journaliseret. Dette gælder visiterende samtale, samtaler mellem konsulenten og borgeren, samtaler mellem konsulent og sagsbehandler og løbende telefoniske opfølgninger som vores visitatorer afholder med borgeren.

Som en del af forløbet bliver der udarbejdet følgende som sendes til henvisende instans:

  • Statusrapport 4 uger efter påbegyndt forløb
  • Afsluttende rapport, som indeholder hvad der er opnået i forløbet, vurdering af borgerens tilstand og anbefalinger til fremadrettede tiltag 
  • Yderligere dokumentation kan udarbejdes og tilsendes hvis ønsket

 

Til privatpersoner

Hvis du er privatperson og ønsker et forløb eller konsultation kan du tage kontakt til din sundhedsforsikring for at høre ind til dine muligheder for hjælp.

Det er også muligt at du kan betale for konsultationerne selv.

  • Første samtale er altid af 2 timers varighed
  • Du binder dig ikke til et forudbestemt antal samtaler
  • Timeprisen er 1000,-
  • Du kan altid ringe og få en uforpligtende telefonisk samtale for at høre nærmere ind til forløbet og blive klogere på om vi kan hjælpe dig

 

Vi kan garantere opstart af et forløb indenfor 10 hverdage, hvilket er gældende overalt i landet. Vi tror på, at tid er afgørende for succes og borgere ikke skal vente unødigt på igangsættelse af forløb.

Kontakt os i dag og hør hvordan vi kan hjælpe dig