Funktionsbeskrivelse

Funktionsbeskrivelse


Vores funktionsbeskrivelse forløb har som sit hovedfokus og dermed vores omdrejningspunkt at få beskrevet borgers funktionsevne ud fra et helhedsorienteret perspektiv samt i flere kontekster borger agerer i. Dette således, at afgørende beslutninger i sagsbehandlingsprocessen kan træffes ud fra et oplyst socialt- som  sundhedsfagligt grundlag. Materialet som beskrivelsen bygger på indsamles ved observation og samtale i borgers eget hjem og arbejds-/praktikplads (hvis muligt). Varigheden af forløbet er á 4 uger, og selve funktionsbeskrivelsen sendes til sagsbehandler 14 dage efter endt forløb.

Hvordan
For at afdække borgerens funktionsevne på nuanceret vis vil vores funktionsbeskrivelse beskrivelse udformes som en rapport der beror på vurdering og præcis beskrivelse ud fra relevante domæner, som beskrives nærmere i nedenstående. Den konceptuelle ramme for vurderingen og afrapporteringen bygger på en bio-psyko-social model og kontekstafhængig forståelse af det enkelte borger:

Helbredstilstand
Under dette vurdering kortlægges eventuelle stillede diagnoser, årsag til sygemelding, givne afprøvede eller igangværende behandlingstiltag og borgers oplevelse af sit helbred- og/eller sygdom.

Kroppens funktioner
Her beskrives eventuelle kompromitterende anatomiske, fysiologiske og mentale forhold og deres indvirkning i erhvervsmæssig kontekst.

Aktiviteter og deltagelse
Dette domæne belyser hvorledes borgers fysiske agens og formåen i udførelse af basale dagligdagsaktiviteter ser ud i den givne kontekst. Aktivitetsniveau omhandler en analyse af fysisk aktivitet såsom gangfunktion, sidde ved skrivebord, evne til at løfte en given byrde og lignende, mens deltagelsesniveau retter fokus mod aktivitet set i sociale og samfundsmæssige sammenhænge såsom foretagelse af indkøb, rengøring, samvær med familie, interageren på praktikplads/arbejdsplads og dets lignende.

Omgivelsesfaktorer
Disse observationer dækker over de fysiske rammer borger befinder sig i, og hvordan de kan have indflydelse på den individuelle funktion og arbejdsevne.

Personlige faktorer
De personlige faktorer vil afdække borgers sociale status, livserfaring, overbevisninger og forventninger.
Funktionsbeskrivelsens endelige afrapportering vil bestå af en syntese, hvor alle ovenstående domæners indhold omsættes til en endelig opsamling og vurdering af borgers samlede funktionsevne.

 

Kontakt os i dag og hør hvordan vi kan hjælpe dig