JobHjælp

Hvad er JobHjælp hos Better Health?

I det følgende, vil du kunne læse om hvordan JobHjælp kan se ud, når du er henholdsvis fra kommunen, er borger, eller repræsenterer en virksomhed som ønsker hjælp til at få medarbejdere tilbage på job igen.

 

Her fortæller Mette med egne ord hvad vores JobHjælp forløb indbærer:

 

Kommuner

Hvem er vi, og hvorfor skal I vælge vores jobhjælpsforløb?

Vi er et team bestående af fagligt dygtige og kompetente konsulenter, der alle har en socialfaglig uddannelsesbaggrund samt supplerende uddannelse. Alle vores konsulenter er specialiserede i at arbejde ud fra borgernes egne ressourcer og individuelle kompetencer for derigennem at skabe de bedste forudsætninger for borgerens tilknytning til arbejdsmarkedet. 

Et JobHjælpsforløb vil have en varighed á 15 uger. Henvises en borger til et JobHjælpsforløb hos Better Health, er der garanti for et helhedsorienteret perspektiv. I Better Health sidder der nemlig en tværfaglig gruppe bestående af fysioterapeuter (specialister i smertehåndtering), forebyggende diætist, metakognitive psykologer og socialrådgivere klar til sparring af forløbene. Vi tror på, at vi i fællesskab og med daglig sparring samt vidensdeling, opnår de bedste forudsætninger for at støtte borgeren tilbage til ordinær beskæftigelse. 

 

Hvad tilbyder vi?

  • Etablering af virksomhedspraktikker.
    Vi tilbyder etablering af virksomhedspraktikker, hvori der hele vejen igennem forløbet vil være ugentlig kontakt med borgeren, løbende kontakt til sagsbehandler med status på praktikken samt løbende og tæt dialog med virksomheden. I søgning af en praktikplads arbejder vi ud fra en tilgang om, at borgeren aktivt indgår i processen om at finde en praktikplads. Der vil altid blive udarbejdet en optrapningsplan, der tages udgangspunkt i, dog med mulighed for justering efter behov.

 

  • Arbejdsfastholdelse.
    Vi tilbyder forløb med henblik på arbejdsfastholdelse. Er en borger i risiko for sygemelding eller er delvis sygemeldt, tilbyder vi et 15 ugers forløb, hvor vores jobkonsulenter i tæt samarbejde med borgeren samt arbejdsgiveren vil vejlede og rådgive i strategier og optimering af borgerens arbejdssituation. Dette vil altid være med henblik på optimering ud fra borgerens situation, med øje for de forskellige faktorer, der kan spille ind, som timetal, opgaver, arbejdstid, struktur mm. Vores udgangspunkt er at bringe borgerens ressourcer og kompetencer i spil, således at arbejdsfastholdelse forbliver en mulighed. Vi arbejder helhedsorienteret og har dermed forskellige lovgivninger for øje i vores arbejde med medarbejderen og virksomheden.

 

  • Vejledning og sparring ift. CV og ansøgningsskrivning
    I dette forløb vejleder og støtter vi borgeren i udarbejdelsen og/eller opkvalificering af CV og ansøgningsskrivning. Her er vores fokus på at borgerens egne kompetencer i udarbejdelsen kvalificeres, således at de er klar til at stå på egne ben i fremtidig jobsøgning. Vi tilrettelægger forløbet efter borgerens behov, forløbet varer mellem 1-3 sessioner.

 

Hvad kan I som samarbejdspartner forvente?

For os er et godt samarbejde helt centralt for et vellykket og succesfuldt forløb. Derfor kan I som jobcenter forvente hyppig dialog og tæt kontakt. Vores jobkonsulenter skriver løbende opdateringer på forløbet. Derudover vil der være månedlige besøg på jobcentret, hvor der vil være mulighed for fri sparring. 

 

 

Borger

Skal du ud i et praktikforløb? Har du brug for hjælp til CV og din ansøgning? Eller mangler du sparring til dine jobmål og opkvalificering? Så er Better Healths jobhjælpsforløb måske noget for dig!

Når du bliver henvist til et Jobhjælpsforløb gennem Better Health, kan vi hjælpe dig med jobrettede tiltag, så du får et skræddersyet forløb tilbage til arbejdsmarkedet. Din jobkonsulent vil, i et tæt samarbejde med dig og din sagsbehandler, følge dig fra start til slut. Jobkonsulenten vil sørge for, at al kommunikation til jobcentret, opfølgninger i praktikken og de juridiske rammer spiller, så du blot skal fokusere på din praktik. 

 

Jobhjælpsforløb med virksomhedspraktik:

  • Du vil blive kontaktet af en jobkonsulent, som sammen med dig sætter mål og rammer for dit forløb, og indkalder dig til en konsultation. Her taler vi blandt andet om dine kompetencer, interesser og erfaringer. 
  • Når konsultationen har fundet sted, går praktiksøgningen i gang, hvor du vil være en aktiv part, der sammen med din jobkonsulent undersøger muligheder for praktik og kontakter virksomheder. 
  • Når der er fundet en mulighed for praktik, tager du sammen med din jobkonsulent til et startmøde på arbejdspladsen, hvor rammerne for praktikken afstemmes, og der aftales arbejdsopgaver, arbejdstid og forventninger.
  • Såfremt at alle parter bliver enige om etablering af virksomhedspraktik, kan praktikken gå i gang på fastsat dato. 
  • Der bliver lavet en plan om arbejdstid, opgaver og optrapning for ca. 4 uger ad gangen. Denne sendes til din sagsbehandler 
  • Når praktikken er gået i gang, vil din jobkonsulent ugentligt følge op med dig på telefon. Her kan der tales om hvordan ugen er gået eller om der er noget der skal justeres ud over den aftalte plan. 
  • Når praktikken når sin ende, laver din jobkonsulent en rapport, som beskriver dit forløb i praktikken. Denne sendes til jobcentret. 
  • Praktikken tager som udgangspunkt 13 uger. 

 

Vores tilgang:

I Better Health arbejder vi ud fra den tilgang, at praktikken skal være meningsgivende for dig, og at der skal være et match mellem dig og virksomheden, både fagligt og personligt. Vi tager altid udgangspunkt i din situation, og vil så vidt muligt inddrage dig i processerne omkring at opsøge og etablere praktikken. 

Uanset hvilket af de 3 forløb du er henvist til, har vi fokus på det enkelte menneske og har stor forståelse for de udfordringer vi alle møder i livet. Derfor har vi også øje for de små succeser og er af den overbevisning at et trygt og gensidigt samarbejde skaber de bedste forudsætninger for din tilbagevenden.

 

Virksomheder

Har du eller din virksomhed lyst til at hjælpe borgere ind på arbejdsmarkedet? Mangler I ressourcer og kompetencer? Eller har I brug for råd- og vejledning omkring sygemeldte medarbejdere, Fast Track eller anden socialfaglig støtte?

Better Health samarbejder både med virksomheder, forsikringsselskaber- og pensionsselskaber og jobcentre. I Better Health har vi et godt samarbejde med erhvervslivet, og sætter stor værdi i at skabe gode forløb og relationer til dig og din virksomhed. Vi arbejder ud fra en vurdering af match mellem borger og virksomhed, således at der skabes de bedste forudsætninger for praktikken. Vi tager højde for hvilke behov din virksomhed har, og yder råd- og vejledning, så ressourcerne kan gå op for alle parter. 

 

Hvad er en virksomhedspraktik? 

Når en borger skal tilbage på arbejdsmarkedet efter kort eller længerevarende fravær, sørger jobcentret for at vedkommende bliver hjulpet bedst muligt tilbage i job. Dette gøres blandt andet gennem virksomhedspraktik.

En borger der er henvist til virksomhedspraktik, kommer i kontakt med en jobkonsulent fra Better Health. Jobkonsulenten vil, ved en konsultation, afdække borgerens ressourcer, kompetencer og interesser og herefter tage kontakt til dig eller din virksomhed, for at høre om I har mulighed for, at hjælpe borgeren tilbage til arbejdsmarkedet, med nogle arbejdsopgaver hos jer. 

En virksomhedspraktik har typisk en længde på 13 uger, og kan være af afklarende el

ler opkvalificerende karakter. Virksomhed og borger bliver tilknyttet en fast jobkonsulent, som vil sørge for rammerne for praktikken. Jobkonsulenten kan også hjælpe med at definere forventninger som opgaver, arbejdstid, handicapkompenserende ordninger o.l, så både borgerens og virksomhedens behov tilgodeses. 

 

Hvad kræver det af jer som virksomhed?

  • I har opgaver, som kan varetages af en ekstra hånd. 
  • I har tid og mulighed for at sætte borgeren ind i de opgaver der skal varetages.
  • I har lyst til at tage et socialt samfundsansvar. 
  • Det er gratis at have en virksomhedspraktikant, men hvis praktikanten får mulighed for at indgå i normeringen under sin praktik, vil lønnede timer være en forudsætning for praktikken. 
  • Opfølgninger varetages ugentligt af jobkonsulenten. Det betyder, at i som virksomhed ikke skal sætte ekstra ressourcer af til løbende opfølgninger.
  • Jobkonsulenten varetager al kommunikation med jobcentret.  
  • Oplever i udfordringer eller har spørgsmål, står der altid en jobkonsulent klar til at hjælpe.

 

Vi kan garantere opstart af et forløb indenfor 10 hverdage og det gælder overalt i landet. Vi tror på, at tid er afgørende for succes og borgere ikke skal vente unødigt på igangsættelse af forløb.

Kontakt os i dag og hør hvordan vi kan hjælpe dig