Case - A.P. Møller Mærsk

Stort fald i brug af sundhedsforsikringen hos A.P. Møller Mærsk efter undervisning i smertehåndtering

Igennem to år deltog over 600 funktionærer med stillesiddende arbejde hos A.P. Møller Mærsk i et projekt med fokus på selvstændig smerteforebyggelse og -behandling.

Udfordring

A.P. Møller Mærsks medarbejdere har i høj grad gjort brug af deres sundhedsforsikring på grund af smerter i bevægeapparatet. Derfor valgte A.P. Møller Mærsk i 2016 at indlede et samarbejde med Better Health om at nedbringe medarbejdernes brug af deres sundhedsforsikring i forbindelse med smerter i muskler og led. A.P. Møller Mærsk ønskede at gå forebyggende til værks, og valgte derfor Better Health, der i modsætning til andre former smertebehandling sætter fokus på patientuddannelse og træning i selvstændig smerteforebyggelse og -håndtering.

Sådan gjorde vi

Med afsæt i A.P. Møller Mærsks egen data om medarbejdernes sundhed, trivsel og skadestatistik udviklede vi et målrettet og skræddersyet forebyggelsesforløb. Indledningsvis blev medarbejderne nøje segmenteret på baggrund af deres individuelle problematikker, hvorefter de fik mulighed for at deltage i gruppeworkshops om smertehåndtering og individuelle vejledningsforløb hos Better Health.

Det opnåede vi

600 medarbejdere deltog i forløbet. Og udover en større viden blandt medarbejdere såvel som ledelse om, hvordan man kan håndtere og forebygge smerter var projektets hovedresultatet en markant reduktion på hele 52% i medarbejdernes brug af sundhedsforsikring mod smerter i bevægeapparatet i den efterfølgende periode.

Kunde: A.P. Møller Mærsk
Tidsperiode: 2016-2018
Ydelser: Undervisning, foredrag, rådgivning af HR
Målgruppe: Kontormedarbejdere

Kontakt os allerede i dag, og hør hvordan Better Health kan hjælpe med at reducere dine medarbejderes brug af sundhedsforsikring.